Це переходить усі межі – Лавров прокоментував обмеження ціни на російську нафту в 30 доларів за барель

У четвер Росія заявила, що Сполучені Штати навряд чи погодяться на українську пропозицію знизити граничну ціну на російську нафту до 30 доларів за барель, оскільки це порушить світові енергетичні ринки та завдасть шкоди економіці США
Міністр закордонних справ Росії прокоментував ідею України про обмеження ціни на російську нафту в 30 доларів за барель. Фото - росЗМІ

Як повідомляє «Kreschatic», після того, як Росія ввела війська в Україну в 2022 році, Захід намагався вплинути на російську економіку, наклавши безліч санкцій. Російська нафта також потрапила під санкції, коли в 2022 році на неї було встановлено максимальну ціну в 60 доларів за барель, яка зараз торгується близько 68 доларів за барель.

Перед встановленням ліміту президент України Володимир Зеленський ще у листопаді 2022 року наполягав на обмеженні від 30 до 40 доларів за барель. Ліміт у 60 доларів наразі зберігається, незважаючи на коливання цін на нафту та заклики деяких країн до нижчого ліміту, щоб ще більше обмежити доходи Москви, пише Reuters.

Сполучені Штати наклали санкції на десятки танкерів, підозрюваних у перевезенні нафти, що перевищує граничну ціну, узгоджену G7, ЄС та Австралією.

російська нафта
Фото – cnn.com

В свою чергу Путін каже, що воєнна економіка Росії, яка минулого року зросла на 3,6%, процвітала, незважаючи на санкції, і що російська нафта має багато покупців в світі.

Днями я читав, що Україна намагається переконати США знизити граничну ціну на російську нафту до 30 доларів за барель. Це переходить усі межі.

– заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв’ю, опублікованому на сайті МЗС.

Показово, що США навряд підтримають ідею України.

– сказав Лавров.

Він стверджував, що таке зниження ліміту матиме серйозний вплив як на світовий ринок нафти, так і на економіку США.

Згідно з даними ОПЕК, Росія володіє понад 5% підтверджених світових запасів нафти і приблизно 25% доведених світових запасів природного газу, тоді як ОПЕК на чолі з Саудівською Аравією контролює близько 80% світових запасів нафти.

Також раніше ми писали про те, що Росія не знає куди дівати нафту: Китай не хоче приймати підсанкційні танкери

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *