Ситуація з китайськими банками спричинила проблеми для Росії – заява Кремля

Пекін перебуває під безпрецедентним тиском США та ЄС, щоб він зайняв жорсткішу позицію щодо Москви
Катерина Ткач 32.7k 1 comment
Пєсков вважає, що Китай перебуває під безпрецедентним тиском з боку США та ЄС. Фото - Reuters

Про це заявив речник Кремля Дмитро Пєсков у четвер, коментуючи інформацію про те, що китайські банки все більш неохоче приймають платежі з Росії. Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, російські бізнесмени ще в січні звернули увагу на проблеми з розрахунками з китайськими банками. Сполучені Штати погрожували банкам у таких країнах, як Туреччина та Китай, вторинними санкціями за сприяння торгівлі з Росією.

Газета «Известия» з посиланням на джерела на ринку повідомила в четвер, що китайські банки Ping An Bank і Bank of Ningbo припинили обробку платежів у китайській валюті з Росії. Видання також повідомило, що DBS Bank, Great Wall West China Bank і China Zheshang Bank ввели деякі обмеження на операції з Росією.

китайські банки
Фото – rbc.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що ситуація з китайськими банками спричинила проблеми, але сказав, що їх можна подолати.

Звичайно, безпрецедентний тиск з боку США і Євросоюзу на Китайську Народну Республіку триває, в тому числі в контексті відносин з нами. Це, звичайно, створює певні проблеми, але не може стати перешкодою для подальшого розвитку наших торговельно-економічних відносин (з Китаєм).

– сказав Пєсков, додавши, що Росія і Китай можуть подолати такі перешкоди.

Росія стала найбільшим експортером нафти до Китаю, оскільки вона згортає торгівлю з Європою, яка запровадила широкомасштабні санкції проти Москви після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що китайський банк, який є найважливішим для російських імпортерів, припинив усі розрахунки з РФ

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment