Вірний «путінець»: Віктор Орбан поздоровив Путіна з «перемогою» на виборах

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан надіслав листа Володимиру Путіну, в якому привітав його з переобранням на пост президента Росії
Віктор Орбан єдиний із лідерів країн ЄС, хто привітав Путіна із "перемогою" на виборах. Фото - rtl.hu

Про це повідомив речник угорського прем’єра Берталан Хаваші, передає телеканал RTL. За його словами, Віктор Орбан надіслав листа Путіну після оголошення остаточних результатів виборів у Росії, тобто 21 березня. Прем’єр зазначив, що Угорщина виступає за мир, інформує «Kreschatic».

«Ми переконані, що підтримка діалогу є необхідною умовою для якнайшвидшого досягнення миру», — йдеться, за словами прес-секретаря, у листі. Орбан також запевнив Путіна, що Угорщина «готова до розширення співробітництва між країнами в сферах, не обмежених міжнародним правом».

Наразі Віктор Орбан став єдиним лідером країни Євросоюзу, який привітав Путіна з перемогою на виборах.

Віктор Орбан
Фото – rtl.hu

15 березня, в перший день основного голосування на виборах президента Росії, голова Європейської ради Шарль Мішель опублікував саркастичний пост у соцмережі Х, привітавши Володимира Путіна з перемогою. «Жодної опозиції. Жодної свободи. Жодного вибору», — написав він.

Після підбиття підсумків президентських виборів Путіна з перемогою привітали президенти Ірану, Єгипту, Венесуели, Туреччини, Узбекистану, прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, голова КНДР Кім Чен Ин, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд, президент Сербії Олександр Вучич, лідер політичного крила ХАМАС Ісмаїл Ханія та Олександр Лукашенко.

Євросоюз висловив жаль у зв’язку з відсутністю спостерігачів ОБСЄ на виборах президента Росії і розкритикував голосування, яке «проходило в умовах жорстких обмежень». При цьому з його заяви не випливає, що ЄС не визнає результатів виборів у Росії.

Вибори у Росії проходили з 15 по 17 березня. За даними російського ЦВК, Путін набрав 87,28% голосів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, за кого і як проголосував Путін на «виборах Путіна»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *