Єменські хусити атакували балістичними ракетами китайський танкер в Червоному морі

Підтримуване Іраном терористичне угруповання хуситів завдало удару по китайському кораблю під час блокади Червоного моря, незважаючи на те, що раніше вони запевняли, що китайським суднам буде надано безпечний прохід
Єменські бойовики запустили протикорабельні балістичні ракети по нафтовому танкеру Пекіна. Фото - telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, рано вранці в неділю єменські хусити запустили чотири протикорабельні балістичні ракети в Червоне море в районі морського судна Huang Pu, нафтового танкера під панамським прапором, який належить і експлуатується Китаєм, проінформувало Центральне командування США. (Centcom).

Незабаром після цього було виявлено, що п’ята балістична ракета була випущена в бік корабля Huang Pu. Корабель подав сигнал лиха, але не звернувся за допомогою, зазнавши мінімальних пошкоджень і не повідомляючи про жертви.

Однак напад стався лише через кілька днів після того, як представники Китаю та Росії зустрілися з Мухаммедом Абделем Саламом, речником хуситів, в Омані, щоб домовитися про імунітет від атак на одному з найважливіших торгових шляхів у світі.

«Хусити напали на MV Huang, незважаючи на те, що вони раніше заявляли, що не нападатимуть на китайські судна», — повідомив Centcom на X.

Китай є ключовим економічним партнером Ірану, проти якого застосовано жорсткі санкції за його ядерну програму, порушення прав і підтримку вторгнення Росії в Україну. Він також є найбільшим споживачем іранського газу.

єменські хусити
Вантажне судно Rubymar, затоплене в Червоному морі хуситською ракетою. Фото – Центральне командування США

Як повідомляється, в обмін на надання російським і китайським кораблям безпечного проходу хуситів запевнили, що вони отримають підтримку в ключових голосуваннях, таких як Рада Безпеки ООН, хоча публічно Пекін закликав припинити їхні дії в Червоному морі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Єменські хусити назвали умову, за якої припинять ракетні атаки на комерційні судна в Червоному морі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *