В це дуже важко повірити – в МЗС Росії твердять про непричетність «ІДІЛ» до теракту в «Крокусі»

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила в середу, що «надзвичайно важко повірити», що «Ісламська держава» могла здійснити атаку на московський концертний зал минулої п’ятниці, у результаті якої загинули щонайменше 140 людей
Захарова каже, що їй важко повірити, що "Ісламська держава" могла здійснити атаку на Москву. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, на брифінгу з журналістами Захарова натомість продовжила твердити мантри Путіна, яким досі немає жодних доказів, що Україна стоїть за нападом на «Крокус Сіті Хол», найбільш смертоносним нападом Росії за 20 років.

«Ісламська держава» вже взяла на себе відповідальність за теракт, а офіційні особи США кажуть, що вони мають дані розвідки, які свідчать про те, що це було здійснено афганським відділенням мережі «Ісламська держава Хорасан» (ІДІЛ-К). Україна неодноразово заперечувала свою причетність до нападу.

Але Захарова сказала, що Захід поспішив покласти відповідальність на «Ісламську державу», щоб відвести провину від України та західних урядів, які її підтримують.

Щоб відвести підозри з боку колективного Заходу, їм терміново потрібно було щось придумати, тому вони вдалися до ІДІЛ, витягли туза з рукава, і буквально через кілька годин після теракту англосаксонські ЗМІ почали поширювати саме ці версії.

– сказала вона.

теракт в росії
Володимир Путін на засіданні колегії Генпрокуратури РФ 26 березня 2024 року. Фото – росЗМІ

Путін раніше заявив, що атаку здійснили ісламістські бойовики, але припустив, що це було на користь Україні та що Київ, можливо, зіграв певну роль. Він сказав, що хтось з української сторони підготував «вікно» для втечі озброєних людей через кордон до того, як їх затримали на заході Росії в п’ятницю ввечері.

Проте у вівторок білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що озброєні люди спочатку намагалися перетнути територію його країни, а потім розвернулися та попрямували в бік України, коли зрозуміли, що пункти пропуску в Білорусь заблоковані.

Директор ФСБ Росії заявив у вівторок, що, на його думку, Україна разом із Сполученими Штатами та Великобританією причетні до теракту в Підмосков`ї.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відповів на X, сказавши: Заяви Росії щодо Заходу та України щодо нападу на «Крокус Сіті Хол» є цілковитою нісенітницею.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Соловйов звільнив ведучого свого каналу, який назвав Захарову «шмарою, що сильно п`є»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати