В генштабі Великої Британії оцінили готовність країни до війни з Росією

Британія не зможе воювати з Росією більше двох місяців, визнав заступник начальника штабу оборони країни
Існують великі сумніви, що Велика Британія має ресурси для тривалої війни з Росією. Фото - telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, генерал-лейтенант сер Роб Магован сказав, що збройним силам доведеться керувати операційними ризиками, пов’язаними з тим, що Велика Британія і її збройні сили не мають ресурсів, які він хотів би під мати на випадок майбутніх війн.

Це сталося після того, як Грант Шеппс, міністр оборони, сказав депутатам, що він просив Ріші Сунака та Джеремі Ханта виділення більше грошей на оборону в останньому бюджеті, але не зміг домогтися свого.

Виступаючи перед членами парламенту в комітеті з питань оборони Палати громад, старший офіцер Королівської морської піхоти сказав:

Ми дуже чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси, не відповідає потребам у всіх сферах загрози, з якими ми стикаємося. Ми чітко дали зрозуміти, що нам потрібно витратити більше грошей, понад рекордну програму, на те, що ми називаємо інтегрованою протиракетною обороною.

Велика Британія
Заступник начальника генштабу Великої Британії генерал-лейтенант сер Роб Магован. Фото – Королівський флот

Коли Марк Франсуа, колишній міністр збройних сил, спитав у нього, чи правда, що Велика Британія «не зможе воювати з Путіним більше ніж пару місяців в умовах повномасштабної війни, тому що у нас немає боєприпасів і запасів обладнання для цього?», Магован визнав, що це правда.

Проте Грант Шаппс додав, що будь-який такий конфлікт буде вестися разом із союзниками по НАТО, які можуть колективно перевершити Росію, а не Велика Британія окремо.

Шаппс зокрема сказав:

Для людей, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни з Росією самотужки, важливо розуміти, що оскільки ми в НАТО і існує стаття 5, ми ніколи не будемо в такій ситуації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія заглушила GPS літака міністра оборони Великої Британії під час подорожі до Польщі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *