Росія заглушила GPS літака міністра оборони Великої Британії під час подорожі до Польщі

На літаку, де перебував міністр оборони Великої Британії Гранта Шеппс був заблокований сигнал глобальної системи позиціонування на шляху до та назад від військовослужбовців, які відвідували військову базу поблизу кордону з Білоруссю
Росія заглушила сигнал глобальної системи позиціонування (GPS) офіційного літака міністра оборони Великої Британії, який літав до Польщі туди й назад. Фото - telegraph.co.uk

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, Грант Шеппс перебував у літаку Dassault 900LX Envoy Королівських ВПС, щоб відвідати війська в Мазури, військовій базі біля кордону з Білоруссю, коли пілоти літака втратили доступ до GPS.

Літак летів повз Калінінград, територію Росії між Польщею та Литвою, у середу вранці, коли сталася атака. На зворотному рейсі Росія знову заблокувала систему, цього разу на 30 хвилин, коли Шаппс у супроводі журналістів повертався до Лондона в середу ввечері.

Грант Шеппс
Грант Шеппс під час зустрічі з солдатами в Ожиші на північному сході Польщі. Фото – telegraph.co.uk

Внутрішній Wi-Fi літака також тимчасово не працював під час обох атак із заглушенням.

Джерело в обороні заявило, що перешкоди були «безпосередньо пов’язані з Путіним і нападом на Україну, а також з делікатною ситуацією навколо Калінінграда».

Проте пана Шаппса запевнили, що електронна атака не загрожує безпеці літака.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Велика Британія оголосила про виділення великого пакету допомоги Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *