Андрію Макаревичу загрожує тюремний строк за підтримку України

Слідчий комітет РФ проводить дослідчу перевірку щодо лідера групи «Машина часу» Андрія Макаревича після його бесіди з телефонним пранкером
Слідчий комітет РФ розпочав дослідчу перевірку Андрія Макаревича. Фото - росЗМІ

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Макаревича, за словами співрозмовника агентства, перевіряють щодо наявності у його словах суспільних закликів до здійснення екстремістської діяльності.

Як повідомляє «Kreschatic», приводом для перевірки стала телефонна розмова музиканта з пранкером, який видавав себе за президента України Володимира Зеленського. У ході розмови, пише держагентство, Макаревич заявив, що «підтримує українську сторону конфлікту та негативно ставиться до СВО».

Андрій Макаревич
Андрій Макаревич. Фото – росЗМІ

Донос на Макаревича до Генпрокуратури та СК написав виконавчий директор громадського руху «Ветерани Росії» Вадим Мироненко. Він повідомив, що перевірку поки що не завершено, висловивши надію на те, що за її підсумками «буде прийнято процесуальне рішення».

Андрій Макаревич у вересні 2022 року був оголошений у Росії «іноземним агентом». Головне управління з протидії екстремізму МВС, яке вимагало внести музиканта до реєстру, заявило, що він «систематично поширював негативні думки» про рішення керівництва РФ, звинувачував їх у скоєнні військових злочинів, а також «ототожнював Російську Федерацію та нацистську». На Макаревича двічі наклали штраф за «невиконання обов’язків іноземного агента», тепер йому загрожує кримінальна справа.

Також раніше ми писали про те, що на Максима Галкіна написали донос в Росії: підозрюють в таємній підтримці України

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *