Покупці з ЄС все частіше відмовляються купувати продукцію з російських металів

Російський «Норнікель», найбільший у світі виробник паладію та великий виробник високоякісного нікелю, заявив, що деякі клієнти в Європейському Союзі відмовилися купувати продукцію, виготовлену з російських металів
Завод Nornickel Harjavalta є універсальним виробником нікелевих хімікатів і металів. Фото - twitter.com/NNHarjavalta

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, незважаючи на те, що «Норнікель» і його метали не є мішенню західних санкцій, деякі споживачі добровільно уникають угод щодо його металів і продукції, виготовленої з російської сировини, сказав Антон Берлін, віце-президент із продажів.

Постраждав фінський завод Nornickel Harjavalta, який виробляє в Європі акумуляторні матеріали для електромобілів, додав він як приклад відмови від продукції з російських матеріалів.

Генеральний директор компанії Володимир Потанін заявив минулого року, що санкції стримували розвиток «Норнікеля» через «добровільні самосанкції», накладені деякими клієнтами та іноземними постачальниками обладнання та технологій, хоча західні уряди утрималися від прямих обмежень, спрямованих на «Норнікель» у відповідь на війну в Україні.

У п’ятницю Берлін також заявив, що багато банків відмовилися приймати та переказувати гроші за російські продукти. «Норнікель» продовжує стикатися з проблемами у відносинах з портами, кораблями та страховими компаніями.

«Ми переналаштовуємо систему збуту. В таких умовах головна мета — продати все, що виробляємо», — сказав він.

Норнікель
Фото – Reuters

Після лютого 2022 року «Норнікель» змінив географію продажів, перемістивши фокус на Азію, частка якої в виручці компанії минулого року вперше в історії перевищила 50%.

Китай став найбільшим ринком збуту «Норнікелю», сказав Берлін.

Цього року компанія очікує, що виробництво нікелю впаде до 184 000-194 000 тонн, виробництво паладію очікується на рівні 2,296-2,451 млн тройських унцій, що нижче, ніж роком раніше, повідомив Норнікель у січні.

За словами Берліна, компанія також шукає нові сфери використання паладію.

«Норнікель» проводить «широкі фундаментальні дослідження разом з російськими та іноземними вченими», щоб замінити можливу втрату ринку автокаталізаторів новим попитом, повідомив Reuters минулого року керівник відділу розробки продуктів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія не знає куди дівати нафту: Китай не хоче приймати підсанкційні танкери

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *