Теракт в Сирії: замінований автомобіль вибухнув на людному ринку, щонайменше семеро загиблих

Щонайменше семеро людей загинули внаслідок вибуху автомобіля на жвавому ринку на півночі Сирії
Вибух стався, коли ринок був переповнений покупцями, які готувалися до релігійного свята. Фото - X/@SyriaCivilDef

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на BBC, ще кілька постраждали в результаті атаки в місті Азаз в провінції Алеппо, неподалік від турецького кордону. Поки невідомо, хто здійснив теракт в Сирії в місті, яким керують протурецькі ополченці, які воюють проти сирійського президента Башара Асада.

Турецькі сили та їхні помічники контролюють значні території Сирії вздовж спільного кордону двох країн.

Коли бомба розірвалась, ринок був заповнений покупцями, які купували новий одяг для своїх дітей напередодні Ід аль-Фітр, який знаменує кінець ісламського місяця посту Рамадан наступного місяця.

“Білі шоломи”, волонтерська рятувальна група, яка діє в Сирії, заявила, що серед загиблих двоє дітей. На відеозаписах видно лежачі на землі тіла, пошкоджені будівлі та залишки автомобіля, що горить. Жодна терористична група поки не взяла на себе відповідальність за теракт в Сирії.

Азаз є домом для Тимчасового уряду Сирії, опозиційної групи, яка претендує на статус законної влади в країні. Аналітики назвали це місто стратегічно важливим у контексті громадянської війни через його близькість до турецького кордону та цінність як шлях постачання.

теракт в Сирії
Фото – bbc.com

Бомби, націлені на багатолюдні цивільні райони, не рідкість у північно-західному прикордонному регіоні Сирії, зокрема в Азазі. У 2017 році понад 40 людей загинули внаслідок підриву замінованого автомобіля біля будівлі міського суду.

Угруповання «Ісламська держава», яке захопило місто в 2013 році і недовго його утримувало, тоді заявило, що здійснило атаку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Росії минулого року зафіксували рекордну кількість терактів: стали відомі причини

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *