В Росії назвали кількість громадян, які мають рахунки в закордонних банках

Російська федеральна податкова служба (ФПС) опублікувала дані про рахунки, відкриті росіянами-податковими резидентами за кордоном
Російська податкова отримала дані про 1,8 мільйона рахунків, відкритих росіянами за кордоном. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Meduza, за даними на кінець 2023 року, як випливає з даних податкової служби, було відомо про 539,1 тисяч росіян, які мали загалом 1,825 мільйона зарубіжних рахунків.

Йдеться про інформацію про рахунки, отримані в рамках автообміну податковою інформацією за 2022 рік, зазначає РБК. При цьому ФНП визнає, що після початку війни обмін такою інформацією з іноземними державами ускладнений.

ФПС нерегулярно публікує дані про закордонні рахунки росіян. Попереднього разу така інформація озвучувалась на початку 2021 року, пише РБК. Тоді ФПС було відомо про 700 тисяч закордонних рахунків у 400 тисяч росіян.

іноземні банки
Фото – meduza.io

У презентації ФПС, представленій навесні 2024 року, йдеться, що кількість зарубіжних рахунків росіян зросла на 164% (тобто у 2,6 раза). При цьому не уточнюється, який рік взято для порівняння, але за умовчанням йдеться про попередній рік.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що турецькі банки слідом за китайськими почали відмовлятися від роботи з росіянами і блокують платежі

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *