Байден різко розкритикував Ізраїль після вбивства гуманітарних працівників, які працювали в Газі

Джо Байден заявив, що Ізраїль робить недостатньо для захисту гуманітарних працівників, і закликав до швидкого розслідування атаки Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у секторі Газа, внаслідок якої загинули сім людей, які працювали на благодійну організацію World Central Kitchen (WCK)
Байден каже, що Ізраїль робить недостатньо для захисту гуманітарних працівників, і закликає провести розслідування. Фото - Reuters

Цей конфлікт є одним із найгірших за останній час з точки зору кількості вбитих гуманітарних працівників.

– сказав президент США в коментарях, які різко критикували дії Ізраїлю в Газі.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, внаслідок удару по колоні WCK загинули громадяни Австралії, Великобританії та Польщі, а також палестинці та подвійне громадянство США та Канади. Вранці в середу начальник штабу ЦАХАЛу Герці Галеві назвав удар по конвою World Central Kitchen «помилковою ідентифікацією», додавши, що «атаку не було здійснено з наміром завдати шкоди гуманітарним працівникам WCK» і що це була помилка, якої не слід було робити.

World Central Kitchen
Жертви удару ЦАХАЛу по конвою World Central Kitchen в Газі. Фото – WCK/X

Байден сказав, що він «обурений і розбитий серцем» смертю гуманітарних працівників і підкреслив, що це не окремий інцидент.

Це головна причина, чому розподіл гуманітарної допомоги в Газі був таким складним — тому що Ізраїль не зробив достатньо, щоб захистити працівників гуманітарних організацій, які намагалися надати вкрай необхідну допомогу цивільним особам… Ізраїль також не зробив достатньо, щоб захистити цивільних.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран обіцяє «рішучу відповідь» на атаку Ізраїля та вбивство двох своїх генералів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *