В Кремлі прокоментували інформацію про попередження США, що терористи готують напад саме на «Крокус»

Обмін інформацією про підготовку терактів між США та Росією йде каналами спецслужб і не належить до компетенції Кремля
Пєсков прокоментував попередження США про напад на «Крокус». Фото - NYT

Про це заявив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє «Kreschatic».

Це не є нашою компетенцією, тому що подібні обміни інформацією йдуть каналами спеціальних служб, інформація передається безпосередньо від служби до служби.

– сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи попереджали США Росію, що можливою метою теракту може стати саме «Крокус Сіті Хол», пише видання Meduza.

Напередодні The Washington Post з посиланням на двох неназваних американських чиновників розповів, що за два тижні до теракту в «Крокус Сіті Холі» влада США попереджала Росію, що саме цей майданчик може стати потенційною метою атаки. Про те, що такі попередження з боку США надходили, також пише The New York Times.

Крокус сіті хол
Фото – meduza.io

За даними The Washington Post, російська влада принаймні на початковому етапі поставилася до попередження серйозно. Попередження США, за словами одного зі співрозмовників видання, включало, зокрема, інформацію про підготовку теракту в одній із синагог. Наступного дня ФСБ відзвітувала, що запобігла нападу ІДІЛ на синагогу в Москві.

Однак на думку західних чиновників, як пише The New York Times, після цього російська влада послабила пильність і вважала американське попередження помилковим, оскільки нападу не сталося.

Пєсков також заявив, що питання допомоги США у запобіганні теракту в синагозі також не належить до компетенції Кремля.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран знав про підготовку теракту в «Крокусі» і попереджав про це Росію за кілька днів до атаки

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати