Дрони атакували військовий аеродром у Ростовській області: в РФ заявили про 44 збитих БПЛА

Безпілотники в ніч на 5 квітня завдали удару по Морозівську в Ростовській області
Російські літаки на військовому аеродромі у Морозівську. Фото - Wikipedia

У Морозівському районі підрозділи протиповітряної оборони відбивають масовану атаку БПЛА.

– написав глава регіону Василь Голубєв у телеграм-каналі, не уточнюючи подробиць.

У свою чергу російські ЗМІ повідомили, що у Морозівську знаходиться військовий аеродром.

Як повідомляє «Kreschatic», ростовський губернатор заявив, що внаслідок атаки дронів було пошкоджено електропідстанцію. Частина споживачів, як випливає з його поста в телеграмі, залишилася без електрики.

Загалом у Морозівському районі, заявив Голубєв, «силами ППО знищено понад 40 цілей». Міноборони РФ, у свою чергу, написало, що в Ростовській області «перехоплено та знищено» 44 дрони.

Російські телеграм-канали також стверджують, що уламки одного із збитих над Морозівськом дронів впали на територію приватного житлового будинку, пошкодивши будівлю та вбивши собаку. Мешканці ховалися у підвалі та не постраждали.

військовий аеродром
Майже 30 літаків могли перебувати на аеродромі в Морозівську під час атаки БПЛА вночі. Фото – twitter.com/mt_anderson

Крім того, за даними Міноборони РФ, російські ППО збили шість дронів над Краснодарським краєм, і по одному в Курській, Білгородській та Саратовській областях.

Глава Саратівської області Роман Бусаргін уточнив, що безпілотник збили в місті Енгельс, поряд з яким розташована авіабаза Повітряно-космічних сил РФ «Енгельс 2». На ній базуються російські стратегічні бомбардувальники, які запускають ракети по Україні. Раніше база неодноразово зазнавала атак. За словами Бусаргіна, при падінні уламків збитого в ніч на 5 квітня дрону постраждалих та руйнувань інфраструктури немає.

“Російська служба Бі-бі-сі” з посиланням на українських блогерів пише, що на аеродромі в Морозівську базуються винищувачі Су-34, які останнім часом активно використовуються на лінії фронту.

Джерела РБК-Україна, в свою чергу, повідомили, що було знищено мінімум 6 літаків РФ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що понад півсотні БПЛА атакували регіони Росії в ніч на 13 березня: місцева влада відзвітувала про наслідки

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *