В Росії офіційно звинуватили «посадовців США та НАТО» в фінансуванні тероризму

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу через звернення депутатів Держдуми про фінансування терористичної діяльності «вищими посадовими особами США та країн НАТО»
СК Росії порушив кримінальну справу щодо фінансування тероризму «посадовцями США та НАТО». Фото ілюстративне

Про це повідомила прес-служба відомства, інформує «Kreschatic». Так, у Слідчому комітеті стверджують, що кошти, що надходили через комерційні організації, у числі українську Burisma Holdings, протягом «останніх років» використовувалися для фінансування терактів на території РФ та за її межами «з метою усунення відомих політичних та громадських діячів та заподіяння економічної шкоди». До ради директорів Burisma Holdings у період з 2014 по 2019 рік входив син президента США Джо Байдена Хантер.

У СК уточнили, що йдеться про кілька мільйонів доларів. «Слідством перевіряються джерела надходження та подальший рух коштів, причетність конкретних осіб із числа співробітників органів влади, громадських та комерційних організацій країн Заходу. Крім того, відпрацьовуються зв’язки безпосередніх виконавців терористичних актів із іноземними кураторами, організаторами та спонсорами», — йдеться у прес-релізі.

контртерористична операція
Фото – Reuters

Провести перевірку щодо фінансування Україною, США та іншими західними країна терактів, спрямованих проти Росії, просили депутати Микола Харитонов, Андрій Красов, Яна Лантратова, а також філософ Олександр Дугін та колишній депутат Верховної Ради України Андрій Деркач.

Напередодні ФСБ опублікувала відео допиту передбачуваних виконавців теракту в Крокус Сіті Холлі. У змонтованому ролику обвинувачені заявили, що їхні дії координував якийсь Сайфулло, який, як стверджується, обіцяв виплатити їм по мільйону рублів після того, як вони дістануться Києва. У той же день СК РФ заявив, що отримав «значні дані, які можуть свідчити про їхній [обвинувачених] зв’язок з українськими спецслужбами».

Також раніше ми писали про те, що Іран знав про підготовку теракту в «Крокусі» і попереджав про це Росію за кілька днів до атаки

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати