ФБР заявило про можливі теракти в США після масового вбивства в Росії

ФБР стурбоване можливістю організованого нападу в Сполучених Штатах, подібного до того, який забрав життя десятків людей у російському концертному залі минулого місяця
ФБР заявило про можливий «організований напад» у США після теракту в Росії. Фото - Reuters

Про це заявив директор ФБР на дискусії Палати представників Конгресу США у четвер, пише Reuters.

Коли я озираюся на свою кар’єру в правоохоронних органах, мені важко було б уявити час, коли стільки загроз нашій громадській та національній безпеці були такими реальними одночасно.

– сказав Крістофер Рей законодавцям на слуханнях щодо бюджету.

Як повідомляє «Kreschatic», напад 22 березня на концертний зал у передмісті Москви забрав життя щонайменше 144 людей і став найбільшим за числом жертв у Росії за останні 20 років. Відповідальність взяла на себе гілка бойовиків “Ісламської держави”, але президент Росії Володимир Путін, не наводячи доказів, намагається звинуватити Україну.

пєсков
Фото – NYT

Офіційні особи США стурбовані можливістю нападу, здійсненого окремою особою або невеликою групою, натхненною війною між Ізраїлем і ХАМАС в Газі.

Але ФБР все більше стурбоване більш скоординованим нападом після теракту на концерті в Росії, сказав Рей. Згідно з письмовими свідченнями директора, на кінець 2023 фінансового року ФБР було відкрито 4000 розслідувань міжнародного тероризму.

Все більше занепокоєння викликає «можливість скоординованої атаки тут, на нащій батьківщині, подібної до атаки ІДІЛ-К, яку ми бачили в концертному залі в Росії всього пару тижнів тому», — сказав Крістофер Рей законодавцям.

Рей посилався на занепокоєння правоохоронних органів щодо тероризму, щоб переконати законодавців збільшити фінансування ФБР, хоча він, ймовірно, зіткнеться з сильним опором з боку республіканців у Конгресі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран знав про підготовку теракту в «Крокусі» і попереджав про це Росію за кілька днів до атаки

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати