США вмовляють Іран утриматись від удару по Ізраїлю

Посадові особи у Вашингтоні заявили, що США прагнуть стримати Іран від нанесення удару у відповідь по Ізраїлю, намагаючись запобігти вибуху великої регіональної війни
Протестувальники в Ірані спалюють прапори США та Ізраїлю під час похорону семи вартових Ісламської революції, загиблих під час атаки Ізраїлю на Дамаск, Сирія, 1 квітня. Фото - theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Guardian, офіційні особи США все ще вважають, що прямий ракетний або безпілотний удар Ірану можливий протягом наступних кількох днів у відповідь на бомбардування Ізраїлем будівлі іранського консульства в Дамаску 1 квітня, у результаті якого загинув генерал Вартових Ісламської революції та шість інших офіцерів гвардії.

Сирія
Руїни після удару Ізраїлю по консульству Ірану у столиці Сирії Дамаску, Сирія, 2 квітня. Фото – Reuters

Інформація про намагання відмовити Іран від атаки на Ізраїль з`явилась в той час, коли США обмежили пересування своїх дипломатів в Ізраїлі з міркувань безпеки, повідомили в посольстві.

З міркувань безпеки службовцям уряду США та членам їхніх сімей заборонено особисті поїздки за межі районів Тель-Авіва, Єрусалима та Беер-Шева до подальшого повідомлення.

– йдеться в заяві посольства в четвер.

Ізраїль буде значною мірою покладатися на зброю, надану США, у будь-якій відповіді на удар Ірану, про що Біньямін Нетаньяху прямо заявив у четвер, стоячи перед винищувачами F-15 американського виробництва на авіабазі Тель-Ноф на півдні Ізраїлю, щоб сказати журналістам:

Хто заподіє шкоди нам, тим заподіємо шкоди ми.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Байден попередив про можливий напад Ірану на Ізраїль

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати