Глава британського МЗС Девід Кемерон вважає, що Іран мав право атакувати Ізраїль

У Великій Британії в ефірі Sky News міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона запитали, чи помстилася б Велика Британія, якби одну з її дипломатичних будівель зруйнували в іншій країні, як це було з іранським консульством в Сирії
Кемерон, схоже, визнає, що Іран мав право відповісти на напад Ізраїлю на консульство в Дамаску, але питання в масштабі відповіді. Фото - Sky News

Як повідомляє «Kreschatic», Девід Кемерон, схоже, визнав, що Іран мав певне право відповісти на знищення його дипломатичної будівлі в Дамаску, яке, як вважається, було здійснене Ізраїлем, але поставив під сумнів масштаб відповіді Тегерана через його потенціал спричинити жертви серед цивільного населення.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії відповідав на запитання, чи проявив Ізраїль «розсудливість», атакуючи будівлю консульства Ірану в Сирії та вбивши старших іранських військових командувачів.

Я б стверджував, що існує величезна різниця між тим, що зробив Ізраїль у Дамаску, і 301 одиницею зброї, яка була запущена державою Іран по державі Ізраїль. 101 балістична ракета, 36 крилатих ракет, 185 безпілотних літальних апаратів, тобто різниця велика. І я вважаю, що вчинок Ірану був необачний і небезпечний, і я думаю, що це може побачити весь світ.

– сказав Девід Кемерон.

Девід Кемерон
Фото – scotsman.com

Потім його запитали: «Що зробила б Британія, якби ворожа нація зруйнувала одне з наших консульств?» на що він відповів: «Ну, ми б вжили дуже жорстких заходів».

Йому повідомили, що Іран буде стверджувати, що це те саме, що він щойно і зробив. «Тож вони мали право, але відреагували надмірно, це те, що ви хочете сказати?» — запитали Кемерона. Тоді міністр закордонних справ Великобританії відповів:

Я хочу сказати, що напад, який вони здійснили, був дуже масштабним. Країни мають право відповісти, коли вони відчувають, що зазнали агресії. Але подивіться на масштаби цієї відповіді. Якби цю зброю не збили. Могли бути тисячі жертв, у тому числі серед цивільного населення. Я вважаю, що це дійсно важливий момент, який потрібно взяти до уваги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ізраїль може відповісти на атаку Ірану: основні сценарії розвитку подій

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати