У Нью-Йорку сьогодні розпочинається кримінальний процес проти Дональда Трампа

Сьогодні Дональд Трамп постає перед судом як перший екс-президент США, який коли-небудь був притягнутий до кримінальної відповідальності
Колишній президент США Дональд Трамп під час відвідування ресторану Chick-fil-A в Атланті 10 квітня 2024 року. Фото - AP

Це стало сейсмічним моментом для Сполучених Штатів, оскільки Дональд Трамп веде кампанію за повернення Білого дому, пише AFP. Як повідомляє «Kreschatic», охопленого скандалами 77-річного Трампа в даній справі звинувачують у фальсифікації ділових записів та виплаті грошей за мовчання актрисі фільмів для дорослих Стормі Деніелс, щоб захистити свою виборчу кампанію 2016 року від негативного розголосу.

Так звана справа про «гроші за мовчання» є лише однією з чотирьох кримінальних справ, які висять над Трампом, і деякі оглядачі вважають, що вона найменш серйозна.

Але реальна перспектива того, що Трамп стане засудженим злочинцем, і йому потенційно загрожуватиме тюремне ув’язнення, кидає безпрецедентну тінь на й без того непередбачувані вибори.

дональд трамп
Фото – thehill.com

Правий популіст Дональд Трамп балотується, роздаючи гучні клятви «помститися» президенту-демократу Джо Байдену, який переміг його у 2020 році.

Трамп заявив, що виступить у справі, яка розпочнеться о 13:30 за Гринвічем, що є незвичайним і часто ризикованим кроком для підсудних.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Девід Кемерон провів «продуктивну зустріч» з Дональдом Трампом, де обговорили війну в Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати