Саудівська Аравія та ОАЕ закликали до максимального «самообмеження» через небезпеку війни на Близькому Сході

Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати закликали до максимального «самообмеження» на Близькому Сході, щоб позбавити регіон «від небезпек війни та її жахливих наслідків», у спільній заяві в середу
Мухаммед бін Салман і Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян попереджають про «жахливі наслідки» ширшої війни. Фото - Twitter/KSAmofaEN

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, ці коментарі прозвучали після телефонної розмови між наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом і президентом ОАЕ Мухаммадом бін Заїд Аль Нагаяном у зв’язку з ескалацією напруженості після ракетної атаки Ірану та удару безпілотників по Ізраїлю в ніч на суботу.

Ізраїль зважує відповідь на те, що було першим нападом на єврейську державу з іранської землі. Тегеран заявив, що він відповідав на авіаудар ізраїльської авіації по його консульству в Дамаску на початку цього місяця, в результаті якого було вбито кілька його топ-командувачів.

Саудівська Аравія
Іранська балістична ракета, що впала на півдні Ізраїлю 16 квітня. Фото – Bloomberg

Обидва лідери країн Перської затоки обговорили події на Близькому Сході та небезпечні наслідки для безпеки та стабільності, повідомляє державне інформаційне агентство ОАЕ WAM. Дзвінок був ініційований лідером ОАЕ, повідомило державне інформаційне агентство Саудівської Аравії SPA.

ОАЕ мають офіційні дипломатичні відносини з Ізраїлем, тоді як Саудівська Аравія веде переговори за підтримки США щодо нормалізації відносин, хоча вони були ускладнені війною в Газі.

США, західні союзники та арабські країни закликали Ізраїль утриматися від відповіді, яка може втягнути регіон у повномасштабний конфлікт. Наслідному принцу Саудівської Аравії також зателефонував правитель Катару та обговорив військову ескалацію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іран погрожує миттєвою відповіддю, якщо Ізраїль вирішить помститися за атаку Тегерана

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати