Швейцарія відмовилась приєднатися до робочої групи G7 з питань санкцій проти Росії

Парламент Швейцарії відхилив пропозицію уряду приєднатися до очолюваної США робочої групи з питань санкцій проти Росії, заявивши, що співпраці з цим органом як незалежної сторони достатньо
Активісти передають 140 000 підписів громадян до швейцарського канцлера щодо «ініціативи нейтралітету», яка має на меті заборонити Швейцарії вступати в оборонні союзи та брати участь у санкціях. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», комітет, створений з представників країн Великої сімки, працює над завданням заморозити та арештувати російські активи, які потрапили під санкції, запроваджені Європейським Союзом і США через вторгнення в Україну. Швейцарія наразі чинить опір тиску щодо офіційного приєднання до цільової групи, заявляючи, що вона вже підтримує регулярні контакти з групою, і співпраця йде добре, пише Bloomberg.

Законодавці в середу проголосували 101 проти 80 проти пропозиції партії Зелених, йдеться в заяві парламенту. У законопроекті говорилося, що «як зберігач російських активів і головний центр російської торгівлі товарами» Швейцарія несе особливу відповідальність за ефективність санкцій.

обхід санкцій
Фото – armyinform.com.ua

Уряд вважає це виправданим рішенням, кажуть у міністерстві економіки. Представник міністерства сказав Bloomberg, що уряд вітає рішення парламенту, оскільки воно підтвердило позицію виконавчої влади.

Санкції є гострою проблемою в традиційно нейтральній Швейцарії, де уряд перебуває між міжнародним і внутрішнім тиском. Групи, які виступають проти послаблення нейтралітету, включаючи праву Народну партію, нещодавно зібрали достатньо підписів для проведення голосування щодо закріплення в конституції постійної позиції неприєднання. Це також заборонить уряду брати участь у будь-якому режимі санкцій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Швейцарія підтримала створення спеціального трибуналу щодо Росії

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати