В Росії в рекордному хабарі звинувачують співробітників найтаємнішого підрозділу МВС

Екс-співробітника одного з найтаємніших підрозділів МВС — бюро спеціальних технічних заходів (БСТЗ) управління "К" звинувачено в отриманні хабара в п'ять мільярдів рублів (приблизно 5,3 мільйона доларів)
Колишніх співробітників МВС звинуватили у отриманні рекордного хабара у п'ять мільярдів рублів. Фото ілюстративне

Як пише російське видання «Комерсант», йдеться про рекордний хабар для російського МВС. Раніше найбільшим був хабар у 1,4 мільярда рублів, за звинуваченням в отриманні якого полковника Дмитра Захарченка засудили до 16 років позбавлення волі.

Як повідомляє «Kreschatic», обвинувачений Георгій Сатюков очолював одне з відділень відділу по боротьбі зі злочинами у кредитно-фінансовій сфері, що здійснюються з використанням інформаційних технологій, управління боротьби зі злочинами у сфері інформаційно-телекомунікаційних технологій БСТЗ МВС Росії. За версією слідства, він за посередництвом колеги Дмитра Соколова отримав від системного адміністратора криптобіржі World Exchange Services Pte. Ltd. (Wex, колишня BTC) Олексія Іванова хабар «за заступництво». Хабар, за даними слідства, було передано у вигляді криптовалюти.

рекордний хабар
Фото ілюстративне

За даними «Комерсанта», про ймовірну корупцію в БСТЗ МВС слідство дізналося завдяки досудовій угоді про співпрацю, яку уклав Іванов. У рамках угоди він визнав провину у розтраті з біржі криптовалюти на загальну суму понад три мільярди рублів. На суді Іванов стверджував, що не збирався привласнювати кошти, а лише намагався сховати їх від вимагання з боку співробітників правоохоронних органів.

І Сатюков, і Соколов втекли із Росії. Як фігуранти змогли залишити Росію, у матеріалах справи не вказано. Комерсант зазначає, що Сатюков і Соколов, будучи співробітниками поліції, які мають допуск до держтаємниці, повинні були здавати закордонні паспорти на зберігання. За однією з версій, втікачі можуть знаходитися в Дубаї, де у Соколова є апартаменти у восьмисотметровій вежі «Бурдж-Халіфа».

Також раніше ми писали про те, що російського генерала, який відповідав за московську ППО, оштрафували за хабарі і відправлять воювати в Україну

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *