Ердогану повинно бути соромно – в Ізраїлі розкритикували зустріч президента Туреччини з лідером ХАМАС

Міністр закордонних справ Ізраїлю розкритикував президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана через його рішення провести зустріч з головою політбюро ХАМАС
Міністр закордонних справ Ізраїлю заявив, що Ердогану «повинно бути соромно» за зустріч із лідером ХАМАС. Фото - прес-служба президента Туреччини

Як повідомляє «Kreschatic», Ізраїль Кац поділився фотографією на X, на якій Ердоган потискає руку Ісмаїлу Ханія в президентському офісі в Стамбулі на вихідних, написавши, що президенту Туреччини «має бути соромно».

Ердоган зустрівся з Ханія разом із ключовими членами свого кабінету та Самехом Шукрі, міністром закордонних справ Єгипту, щоб обговорити ізраїльські атаки на сектор Газа та зусилля із заспокоєння напруженості в регіоні, повідомляє офіс президента Туреччини.

Ердоган і Шукрі під час зустрічі висловили стурбованість тим, що нещодавні атаки безпілотників між Ізраїлем та Іраном можуть відвернути увагу міжнародної спільноти від страждань на землі в Газі, де 34 000 людей загинули в результаті ізраїльських бомбардувань з 7 жовтня.

Ізраїль і США
Палестинці оглядають зруйновану будівлю після атаки Ізраїлю на Рафах на півдні Сектора Газа. Фото – theguardian.com

Під час зустрічі також було підкреслено регіональне перегрупування, яке відбувається на тлі атак Ізраїлю на Газу після нападу ХАМАС на ізраїльські міста та кібуці, під час якого 1200 було вбито та 250 взято в заручники.

Відносини Туреччини з Ізраїлем швидко погіршилися, оскільки ізраїльський напад на Газу продовжується. Нещодавно Анкара вирішила заборонити експорт до Ізраїлю 54 продуктів, включаючи алюміній і цемент, доки не буде досягнуто припинення вогню.

Також раніше ми писали про те, що Ердоган звинуватив Нетаньяху у геноциді та військових злочинах

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати