Хабар – це для публіки: російські джерела стверджують, що заступника Шойгу заарештували за держзраду

Реальною причиною арешту заступника міністра оборони Тимура Іванова є державна зрада
РосЗМІ стверджують, що заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова підозрюють у держзраді. Фото - Міноборони РФ

Про реальні причини того, чому був заарештований заступник Шойгу, пише видання «Важливі історії» з посиланням на два джерела, близькі до ФСБ.

Хабар — це для публіки. Поки що говорити публічно про держзраду не хочуть — великий скандал: все-таки заступник міністра оборони.

– сказав один із співрозмовників видання.

Як повідомляє «Kreschatic», за словами другого джерела, Путін «дав команду після того, як вдалося переконати, що йдеться саме про держзраду», а за корупцію Іванова «ніхто б не затримував».

Співрозмовники «Важливих історій» стверджують, що оперативним супроводом справи займається Департамент військової контррозвідки ФСБ.

Зараз вирішують, що з ним робити: або садитимуть за хабарі та «добиватимуть» на зоні, або перекваліфікуватимуть звинувачення на держзраду.

– заявило одне з джерел.

війна в Україні
Затримано заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова. Фото – meduza.io

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи публікацію «Важливих історій», закликав орієнтуватися на офіційну інформацію. «Міркування на цю тему» у ЗМІ він назвав «спекуляціями».

Про затримання Тимура Іванова стало відомо увечері 23 квітня. СК офіційно повідомив, що розслідування щодо нього ведуть за статтею про отримання хабара в особливо великому розмірі, не уточнивши подробиць.

Іванов обіймає посаду заступника міністра оборони з 2016 року. На цій посаді він курував будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів міністерства та військову іпотеку, а також відповідав за питання житлового та медичного забезпечення ЗС РФ, управління майном та розквартуванням військ. Заступник Шойгу керував усіма великими забудовами, пов’язаними з Міноборони, у тому числі космодрому «Східний» та парку «Патріот».

Також раніше ми писали про те, що в Росії в рекордному хабарі звинувачують співробітників найтаємнішого підрозділу МВС

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати