Невідомі безпілотники атакували п’ять російських регіонів, під прицілом були паливно-енергетичні об’єкти (ВІДЕО)

У Міноборони РФ повідомили про атаки лише у чотирьох регіонах, не згадавши Липецьку область. У відомстві стверджують, що всього засоби ППО збили вісім дронів
Бєлгородська, Воронезька, Смоленська, Курська та Липецька області зазнали атак безпілотників у ніч на 24 квітня, повідомляє місцева влада. Фото - Telegram

Як повідомляє «Kreschatic», голова Смоленської області Василь Анохін заявив, що, «імовірно», безпілотники були націлені на паливно-енергетичні об’єкти в Смоленському та Ярцевському районах. Анохін додав, що в результаті виникли пожежі, які гасять співробітники МНС. За його словами, ніхто не постраждав. Місцеві телеграм-канали пишуть, що в результаті атаки спалахнули нафтобази. За даними Astra, у Ярцевському районі спалахнув Смоленський НПЗ.

безпілотники
Фото – Telegram

У мережі також поширилися відео, як стверджується, з місця пожежі у Воронезькій області після атаки БПЛА. У той же час Astra зазначає, що це відео із Ярцевського району Смоленської області.

Відео – Telegram

У свою чергу губернатор Воронезької Олександр Гусєв звітував про чотири збиті над регіоном безпілотники. Також він уточнив, що на території одного з місцевих садового товариства внаслідок падіння уламків спалахнув приватний будинок. Про атаку на нафтобазу чи НПЗ він не повідомляв.

Голова Липецької області Ігор Артамонов заявив, що у промисловій зоні Липецька впав безпілотник. За словами губернатора, дрон намагався атакувати “поодинокий об’єкт інфраструктури”, ніхто не постраждав. Він додав, що у місті не включали системи оповіщення, оскільки “загрози атаки житлового масиву не було”. Astra з посиланням на місцевих жителів пише, що атаки, ймовірно, зазнав Новолипецький металургійний комбінат (НЛМК).

Відео – Telegram

З початку 2024 року російські НПЗ у різних регіонах неодноразово зазнавали атак українських безпілотників, після чого на деяких підприємствах були виведені з ладу установки первинної переробки, що призвело до скорочення виробництва палива.

Західні ЗМІ писали, що США просили Україну утриматися від таких атак, боячись, що це дестабілізує світовий паливний ринок, але Київ заклик проігнорував.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через атаки українських безпілотників Росія втратила 7% нафтопереробних потужностей

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати