Таджикистан терміново закликав своїх громадян не їздити до Росії

Міністерство закордонних справ Таджикистану ввечері 27 квітня випустило термінову рекомендацію та порадило громадянам республіки «тимчасово утриматися від поїздок на територію Росії на всіх видах транспорту без потреби»
МЗС Таджикистану терміново закликало громадян не їздити до Росії. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», напередодні МЗС Таджикистану повідомило, що громадянам країни в останні кілька тижнів масово відмовляють у в’їзді до Росії. Міністерство висловило послу Росії в республіці Семену Григор’єву своє занепокоєння через необґрунтовані випадки відмови у в’їзді до Росії.

Як повідомило 25 квітня видання Asia Plus, з 22 квітня на казахстансько-російському кордоні в Оренбурзькій області застрягли близько 180 автомобілів із таджицькими номерами. Видання стверджувало, що громадянам Таджикистану дозволяли перетнути кордон лише після огляду телефону та допиту.

Таджикистан
Фото – rbc.ua

Після теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Холл», у якому звинуватили вихідців із Таджикистану, у містах Росії почали проводити масові перевірки щодо іноземних громадян. “Російська служба Бі-бі-сі” припускала, що в Москві могли посилити перевірки щодо мігрантів.

Після теракту в «Крокусі» міністерство праці Таджикистану зафіксувало відтік трудових мігрантів із Росії, які зіткнулися з утисками «на побутовому рівні».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що офіційний Таджикистан згадав про тортури своїх громадян в РФ через теракт в «Крокусі»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати