Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Ізраїлю: стала відома мета візиту

Ентоні Блінкен сьогодні перебуває в Тель-Авіві і вже зустрівся з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом
Ентоні Блінкен заявив, що США повні рішучості домогтися припинення вогню, яке поверне заручників додому. Фото - theguardian.com

Виступаючи перед ЗМІ, держсекретар США сказав: «Навіть у ці дуже важкі часи ми сповнені рішучості добитися припинення вогню, завдяки якому заручники повернуться додому – і досягти цього зараз. І єдина причина, чому цього не вдасться досягти, полягає в ХАМАС».

«Ми також повинні бути зосереджені на людях, які страждають від цього перехресного вогню» – сказав Блінкен Герцогу, повідомляє Guardian. «Зосереджені на тому, щоб отримати їм необхідну допомогу, їжу та ліки, воду чи притулок, також дуже важливо», – додав він.

Держсекретар США
Держсекретар США Ентоні Блінкен (ліворуч) зустрічається з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом у Тель-Авіві 1 травня. Фото – theguardian.com

Як повідомляє «Kreschatic», пізніше в середу Блінкен зустрінеться з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху та зробить зупинку в порту поблизу Гази, який нещодавно знову відкрив Ізраїль для сприяння доставці додаткової гуманітарної допомоги. Неурядові організації та агентства ООН неодноразово заявляли, що обсяг допомоги, який Ізраїль надає сектору Газа, значно нижчий від необхідного. Ізраїль звинуватив у проблемі логістичні недоліки тих, хто постачає допомогу.

Відомо, що запропонована угода між ХАМАС та Ізраїлем дозволить зробити 40-денну паузу в боях, що відкриє шлях для звільнення заручників і палестинських ув’язнених, утримуваних Ізраїлем. Вважається, що близько 130 ізраїльтян все ще перебувають у полоні в Газі, хоча не всі з них вважаються живими.

Однак вчора картина ускладнилася, коли Нетаньяху пообіцяв, що наземний напад на Рафах, щоб знищити ХАМАС, відбудеться незалежно від того, буде укладена угода чи ні. ХАМАС заявив, що дасть відповідь на пропозиції сьогодні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ХАМАС вивчає пропозицію Ізраїлю про 40-денне перемир’я у війні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати