В Грузії лідеру опозиції зламали ніс під час розгону мітингу проти закону про «іноземних агентів» (ФОТО)

У Тбілісі ввечері 30 квітня під час розгону акції проти закону про «іноземних агентів» було затримано 63 особи
У Тбілісі під час розгону акції проти закону про «іноземних агентів» затримали понад 60 людей. Лідеру найбільшої опозиційної партії зламали носа. Фото - mtavari.tv

Про це повідомило МВС країни. Також відомство заявило, що під час розгону постраждали шість поліцейських.

Як повідомляє «Kreschatic», розгін розпочався після того, як протестувальники спробували заблокувати будівлю парламенту. Поліція застосовувала спецзасоби, у тому числі водомети, перцевий та сльозогінний газ. Очевидці повідомляли про десятки постраждалих, точна їхня кількість невідома.

протести в Грузії
Розгон протестів в Грузії. Фото – mtavari.tv

Операція тривала кілька годин — поліція відтіснила протестувальників від площі перед будинком парламенту, проте ті залишилися на проспекті Руставелі. У результаті близько четвертої ранку силовики залишили місце подій.

Під час розгону мітингу постраждав голова найбільшої опозиційної партії «Єдиний національний рух» Леван Хабеїшвілі, пишуть місцеві ЗМІ. Його доправили до лікарні, де зробили операцію через зламаний нос. Вранці 1 травня Хабеїшвілі прибув до парламенту в інвалідному візку. МВС пообіцяло перевірити дії поліцейських щодо депутата щодо перевищення повноважень.

протести в Грузії
Леван Хабеїшвілі. Фото – mtavari.tv

Законопроект «Про прозорість іноземного впливу» був ухвалений парламентом Грузії у першому читанні в середині квітня. Тоді ж у Тбілісі розпочалися регулярні акції протесту — грузинська опозиція стверджує, що законопроект повторює російське законодавство про «іноземних агентів».

Парламент Грузії планує 1 травня проголосувати за законопроект у другому читанні.

Також раніше ми писали про те, що Кадиров віддав наказ стріляти в мітингувальників на ураження

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати