Ізраїльські військові заявили про необхідність евакуації 100 тисяч людей з півдня Гази

Ізраїльські військові кажуть, що їм необхідно перемістити близько 100 000 людей з Рафаха в рамках евакуації «обмеженого масштабу», але не підтвердили, що це початок ширшого вторгнення в місто
Ізраїльські військові кажуть, що 100 тисяч людей необхідно евакуювати з Рафаха. Фото - Reuters

Як повідомило агентство Associated Press, речник армії підполковник Надав Шошані, сказав, що близько 100 000 людей отримали наказ переїхати до сусідньої території під назвою Аль-Мавасі, яку Ізраїль оголосив гуманітарною зоною .

Він сказав, що країна готує «операцію обмеженого масштабу» і не сказав, чи буде це початком більш широкого вторгнення в місто. Але минулого жовтня Ізраїль також офіційно не оголосив про початок наземного вторгнення, яке триває досі.

Ізраїль
Люди тікають зі східних частин Рафаху після того, як ізраїльські військові наказали їм евакуюватися. Фото – Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», цей крок був зроблений через день після того, як бойовики ХАМАС здійснили смертоносний ракетний обстріл з цього району, в результаті якого загинули троє ізраїльських солдатів.

Шошані сказав, що Ізраїль опублікував карту зони евакуації, і що накази віддавалися через листівки, скинуті з неба, текстові повідомлення та радіопередачі.

Він сказав, що Ізраїль розширив гуманітарну допомогу в Аль-Мавасі, включаючи польові госпіталі, намети, їжу та воду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Газі після виходу ізраїльської армії знайшли кілька масових поховань з сотнями тіл

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати