Угорщина планує підписати щонайменше 16 угод з Китаєм під час візиту Сі Цзіньпіна

За словами міністра закордонних справ Петера Сіярто, Угорщина планує підписати щонайменше 16 угод з Китаєм під час триденного візиту лідера КНР Сі Цзіньпіна в середу
Сі Цзіньпін, глава Китаю, прибуває на зустріч з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі 6 травня. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic», ці угоди, яких може бути навіть 18, оскільки дві все ще знаходяться на стадії переговорів, будуть зосереджені на розширенні угорського розділу ініціативи «Один пояс, один шлях», щоб включити додаткові залізничні, автомобільні та енергетичні проекти, йдеться в заяві міністерства в понеділок. Угорщина та Китай також розглянуть можливість ядерної співпраці, пише Bloomberg.

Сійярто спростував попередню інформацію про те, що Сі може поїхати до південного міста Печ, щоб оголосити про інвестиції китайського автовиробника Great Wall Motor. До складу делегації Сі, яку прийме Угорщина, увійдуть міністри закордонних справ, фінансів і торгівлі Китаю.

Угорщина
Сі Цзіньпін прибув до Парижа. Фото – theguardian.com

Сі відвідає Угорщину після переговорів у Франції та зупинки в Сербії, що є частиною першого візиту китайського лідера до Європейського Союзу за п’ять років. Сі Цзіньпін планує вилетіти з Угорщини в п’ятницю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Сі Цзіньпін вчергове нагадав про агресивні плани Китаю щодо Тайваню

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати