В ЄС роздратовані початком наземної операції Ізраїля на півдні Сектора Газа

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель заявив ЗМІ, що, незважаючи на чіткі попередження ЄС, США та інших, рішення Ізраїлю здійснити наступ на Рафах на півдні Гази призведе до загибелі більшої кількості мирних жителів, «що б вони не говорили»
Катерина Ткач 342 1 comment
Наступ у Рафаху призведе до багатьох смертей серед мирного населення, заявив Жозеп Боррель. Фото - IDF

Як повідомляє «Kreschatic», Ізраїль завдав авіаударів у східному Рафаху після того, як раніше в понеділок віддав наказ про евакуацію 100 000 палестинців з частини міста, що спровокувало втечу тисяч людей. Ізраїльські військові заявили пізно ввечері в понеділок, що завдають цілеспрямованих ударів по ХАМАС у Рафаху, де переховуються 1,4 мільйона палестинських мирних жителів.

Слова Борреля цитує Reuters:

Наступ на Рафах почався знову, незважаючи на всі прохання міжнародної спільноти, США, країн-членів Європейського Союзу, усі просили Нетаньяху не атакувати. Я боюся, що це знову призведе до багатьох жертв, жертв серед цивільного населення. Що б там не сказали. У Газі тепер немає безпечних зон.

ЄС
Наслідки ізраїльського удару по будинку в Рафаху. Фото – Reuters

Удари були завдані Ізраїлем після того, як ХАМАС заявив, що погодився на пропозицію посередників про припинення вогню в Газі. ХАМАС у короткій заяві зазначив, що його керівник Ісмаїл Ханія повідомив катарським і єгипетським посередникам, що група прийняла їхню пропозицію щодо припинення вогню, що викликало перші святкування з боку палестинських мирних жителів у Газі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ізраїльські військові заявили про необхідність евакуації 100 тисяч людей з півдня Гази

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
1 Comment