Іран погрожує Ізраїлю ядерною зброєю

Ірану доведеться змінити свою ядерну доктрину, якщо його існуванню загрожуватиме Ізраїль
Іран погрожує Ізраїлю ядерною зброєю у разі загрози його існуванню. Фото - armyinform.com.ua

Про це заявив радник верховного лідера Ірану Камаль Харразі, повідомляє Reuters, що викликало занепокоєння щодо ядерної зброї яку теоретично має Іран.

У нас немає рішення створити ядерну бомбу, але якщо існування Ірану опиниться під загрозою, не буде іншого вибору, окрім як змінити нашу військову доктрину.

– сказав Харразі, як повідомляє Іранська студентська мережа новин у четвер, додавши, що Тегеран уже сигналізував він має потенціал для створення такої зброї.

Як повідомляє «Kreschatic», верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заборонив розробку ядерної зброї на початку 2000-х років, повторивши свою позицію в 2019 році, сказавши:

Створювати та накопичувати ядерні бомби неправильно, і використання цього є харамом [релігійно заборонено]… Хоча ми маємо ядерні технології, Іран рішуче уникав цього.

Однак у 2021 році тодішній міністр розвідки Ірану заявив, що тиск Заходу може підштовхнути Тегеран до пошуку ядерної зброї.

У разі нападу сіоністського режиму (Ізраїлю) на наші ядерні об’єкти наше стримування зміниться.

– додав Харразі.

У квітні Іран та Ізраїль досягли найвищого рівня напруженості, коли Тегеран безпосередньо запустив близько 300 ракет і безпілотників проти Ізраїлю як відплату за ймовірний смертоносний ізраїльський удар по його посольству в Дамаску.

Також раніше ми писали про те, що в ООН стурбовані можливим ударом Ізраїля по ядерних об’єктах Ірану

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *