В ООН стурбовані можливим ударом Ізраїля по ядерних об’єктах Ірану

Керівник Міжнародного агентства з атомної енергії при ООН висловив стурбованість тим, що Ізраїль може націлитися на іранські ядерні об’єкти у відповідь на напади на його територію цими вихідними
Рафаель Гроссі «стурбований» можливістю удару Ізраїлю по ядерних об’єктах Ірану. Фото - rbc.ua

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що Іран закрив свої ядерні об’єкти в неділю через «міркування безпеки», пише Guardian. І хоча вони знову відкрилися в понеділок, він не допустив до них інспекторів МАГАТЕ «поки не впевниться, що ситуація повністю спокійна».

Як повідомляє «Kreschatic», командувач ізраїльськими військами заявив у понеділок, що його країна відповість на ракетну та безпілотну атаку Ірану, здійснену у відповідь за ймовірний авіаудар Ізраїлю по комплексу його посольства в Дамаску 1 квітня.

Атака Ірану на Ізраїль
Ракети-перехоплювачі сбивають іранські безпілотники та ракети, запущені по Ізраїлю над Тель-Авівом 14 квітня 2024 року. Фото – timesofisrael.com

Відповідаючи на питання про можливість удару Ізраїлю по іранських ядерних об’єктах, Гроссі сказав: «Ми завжди стурбовані цією можливістю». Він закликав до «крайньої стриманості».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ізраїль може відповісти на атаку Ірану: основні сценарії розвитку подій

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати