Невідомі дрони вночі атакували російські регіони, на Кубані палала нафтобаза

Бєлгород та Бєлгородський район потрапили під обстріл з української сторони в ніч проти 9 травня, заявив губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков
На Кубані дрони атакували нафтобазу, у Бєлгороді внаслідок обстрілу пошкоджено будинки та автомобілі. Фото - Telegram

Мер Бєлгорода Валентин Давидов опублікував фотографії із наслідками удару по місту.

атака дронів
Бєлгород. Фото – Telegram

Оперативний штаб Краснодарського краю повідомив, що в ніч проти 9 травня українські безпілотники намагалися атакувати нафтобазу в селі Юрівка (35 кілометрів від Анапи). Як повідомляє «Kreschatic», за даними оперштабу, в ході нічної атаки «близько шести БПЛА було придушено», але декілька впали на території нафтобази, через що почалася пожежа. Пошкоджено кілька резервуарів із паливом. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

удар по нафтобазі
Юрівка Краснодарського краю, де БПЛА атакували нафтобазу. Фото – Astra

У Брянській області, як розповів губернатор Олександр Богомаз, два безпілотники збили вночі над Клінцовським районом. Постраждалих та руйнувань немає, заявив глава регіону.

Губернатор Курської області Роман Старовойт, у свою чергу, повідомив, що сили ППО виявили та знищили над регіоном три українські безпілотники. Він не навів подробиць про наслідки атаки на землі.

Атаки безпілотників також зазнала Воронезька область. З повідомлень губернатора Олександра Гусєва випливає, що режим небезпеки атаки БПЛА діяв у регіоні близько шести годин.

Міністерство оборони РФ стверджує, що російські сили ППО в ніч проти 9 травня знищили над територією Білгородської області 15 реактивних снарядів системи залпового вогню RM-70 Vampire, а також один безпілотник. Крім того, за твердженням російської сторони, два дрони знищені над Брянською областю і три над Курською областю. Міноборони РФ звинуватило в атаці Україну. У відомстві не коментували повідомлення влади Краснодарського краю та Воронезької області.

Також раніше ми писали про те, що війська РФ завдали авіаудару та атакували дронами Сумську область, пошкоджено енергетичну інфраструктуру

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *