Росія не буде повністю виводити своїх військових із Арменії нібито на прохання Єревану

Кандидат на посаду директора російської ФСБ Олександр Бортніков заявив, що російські прикордонники залишаться у Вірменії
Російські прикордонники у Вірменії залишаться, вони охоронятимуть кордон із Туреччиною та Іраном. Фото - mil.in.ua

Як повідомляє «Kreschatic», про це він розповів на пленарному засіданні у Раді Федерації, пише видання Meduza. За його словами, Єреван звернувся до Москви з проханням вивести тимчасові оперативні групи прикордонників із лінії розмежування, і таке рішення ухвалено.

Крім того, Вірменія попросила закрити пункт пропуску у міжнародному аеропорту Звартноц. «Що, власне, ми й зробимо найближчим часом», — цитує Бортнікова РИА Новости.

Він додав, що російські прикордонники залишаться у Вірменії, вони охоронятимуть кордон із Туреччиною та Іраном на прохання Єревану.

Олександр Бортніков
Олександр Бортніков. Фото – rbc.ru

На початку травня Кремль повідомив, що президент Росії Володимир Путін та прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на зустрічі в Москві погодили припинення діяльності російських прикордонників у деяких вірменських регіонах. Вони були розміщені у Вірменії восени 2020 року. За словами Дмитра Пєскова, Пашинян сказав, що «сьогодні у зв’язку з умовами, що змінилися, такої потреби більше немає, тому президент Путін погодився, і виведення наших військових, прикордонників було погоджено».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Азербайджан заявив, що Вірменія може спровокувати нову війну

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *