США розблокували військову допомогу Ізраїлю на 1 мільярд доларів

Державний департамент США передав пакет збройової допомоги Ізраїлю на 1 мільярд доларів на розгляд Конгресу, повідомили у вівторок двоє американських чиновників
Палестинці оглядають місце ізраїльського удару по будинку в Рафаху. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», останній пакет озброєнь включає танкові снаряди, міномети та броньовані тактичні машини, сказав Reuters один із офіційних представників.

Минулого тижня президент Джо Байден заявив, що відклав доставку авіаційних бомб до Ізраїлю через побоювання, що вони можуть бути використані для масштабного вторгнення в Рафах, місто на півдні Гази, пише Guardian.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив журналістам у понеділок, що США продовжуватимуть надавати військову допомогу, передбачену законопроектом про додаткове фінансування на суму 26 мільярдів доларів, прийнятим минулого місяця, але Білий дім призупинив поставки бомб, тому що «ми не віримо, що їх потрібно скидати у густонаселених містах».

Ізраїль
Наразі Рафах є єдиним місцем відносної безпеки для щонайменше 1,4 мільйона переміщених палестинських цивільних. Фото – Reuters

Голови та високопоставлені члени комітетів із закордонних справ Сенату та комітетів Палати представників із закордонних справ переглядають основні іноземні угоди зі зброєю.

Раніше Байден закликав прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху не вторгатися в Рафах без гарантій для мирного населення через сім місяців війни, яка спустошила Газу.

Підтримка Байденом Ізраїлю у його війні проти ХАМАС стала політичною загрозою для президента, особливо серед молодих демократів, коли він балотується на переобрання цього року.

Також раніше ми писали про те, що США екстрено скасовують поставки тисяч бомб Ізраїлю через наступ на Рафах

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *