Путін зустрівся із Сі Цзіньпіном

Російський президент Володимир Путін, який відвідує Китай з офіційним візитом, зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпіном
Путін і Сі Цзіньпін прийняли спільну заяву, в якій йдеться про "поглиблення відносин РФ та КНР". Фото - росЗМІ

Китай – перша зарубіжна країна, до якої Путін здійснює візит після вступу в чергове на посаду президента. Як пишуть росЗМІ, до початку поїздки помічник Путін Юрій Ушаков наголошував, що вибір Китаю для першого офіційного візиту став кроком у відповідь на дружній жест Сі Цзіньпіна, який роком раніше відвідав РФ після свого переобрання.

«У нас склалася хороша, добра традиція здійснення перших закордонних візитів один до одного, і це є наочним підтвердженням того значення, яке надається і у нас, і у вас, у Москві та в Пекіні, курсу на послідовний розвиток двосторонніх відносин, всеосяжного партнерства та стратегічної взаємодії», — заявив Путін під час зустрічі із Сі Цзіньпіном.

Як повідомляє «Kreschatic», голова КНР у свою чергу нагадав, що зустрічався з Путіним не менше ніж 40 разів. «Такі щільні зв’язки дозволяють нам намічати стратегічні напрями для збереження стійкої та стрімкої динаміки зростання російсько-китайських відносин, які давалися зовсім нелегко і тому заслуговують на найдбайливіші відносини», — сказав він, пише російське агентство ТАСС.

путін
Фото – росЗМІ

Китайсько-російські відносини, зазначив він, «являють собою еталон відносин між великими державами та сусідніми країнами, що відрізняються взаємною повагою, довірливістю, дружбою та взаємною вигодою».

У зустрічі президента РФ та голови КНР брали участь й інші високопоставлені представники обох країн. Так, до російської делегації, серед інших, входять колишній міністр оборони, а тепер секретар Ради безпеки РФ Сергій Шойгу, і новий голова військового відомства Андрій Білоусов.

Програма візиту Путіна до Пекіна передбачає проведення низки переговорів у різних форматах. Зокрема, заплановано зустріч президента РФ та голови КНР «тет-а-тет» за чаєм.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Путін відправляє змій, орлів і папуг до Північної Кореї в рамках «зоодипломатії»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *