Путін відправляє змій, орлів і папуг до Північної Кореї в рамках «зоодипломатії»

Росія пообіцяла відправити до КНДР орлів, пітонів, папуг і фруктових кажанів у потенційній формі «зоодипломатії»
Вважається, що цей жест є знаком зростання дружби, в той час як Пхеньян звинувачують у постачанні Росії зброї для війни з Україною. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic», обіцяна пожертва понад 40 тварин Центральному зоопарку Пхеньяну сталася в той час, коли дві країни поглиблюють свої політичні та військові зв’язки, а Північну Корею підозрюють у постачанні зброї Москві.

Сполучені Штати та Південна Корея стверджують, що Пхеньян надав мільйони артилерійських снарядів і десятки балістичних ракет малої дальності та пускових установок для підтримки війни Володимира Путіна в Україні. Однак якість зброї була під сумнівом, пише Telegraph.

Хоча постачання зброї вважається частиною угоди в обмін на їжу та російські технології, пожертвування тварин трактується як дипломатичний жест.

Ці дві країни, схоже, хочуть використати свій взаємовигідний альянс, щоб порушити політику США в Україні та Індо-Тихоокеанському регіоні.

Ентоні Рінна, експерт із відносин між Північною Кореєю та Росією, сказав NK News Moscow, що пожертвування може бути «спробою відобразити зоодипломатію Китаю», де Пекін позичає своїх знаменитих панд для зміцнення двосторонніх дипломатичних зв’язків у рамках своєї глобальної програми, яку ще називають “дипломатією панд”.

Він сказав, що Росія, можливо, не пожертвувала великих тварин через занепокоєння добробутом щодо поганих умов у зоопарку. Коли він відкрився в 2016 році, однією з його головних визначних пам’яток була Азалія, 19-річна шимпанзе, яку навчили викурювати по пачці цигарок на день.

зоодипломатія
Центральний зоопарк Північної Кореї має проблеми з утриманням тварин. Фото – Telegraph

Останніми місяцями США звинуватили Росію у використанні балістичних ракет і пускових установок, поставлених Північною Кореєю. У березні 2024 року українська прокуратура повідомила, що Росія випустила близько 50 ракет з початку конфлікту, але експертиза уламків дала чітку інформацію щодо їх надійності. Андрій Костін, генпрокурор України, заявив: «Близько половини північнокорейських ракет втратили запрограмовану траєкторію і розірвалися в повітрі».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея проводить бойові випробування своїх балістичних ракет в Україні

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *