Північна Корея проводить бойові випробування своїх балістичних ракет в Україні – генерал армії США

Використання Росією північнокорейських ракет під час нападу на Україну дає Пхеньяну рідкісний шанс випробувати свою зброю в бою та отримати цінну інформацію, яка могла б покращити її ефективність, заявив високопоставлений генерал США
Україна повідомила вже про десятки північнокорейських ракет, використаних Росією у війні. Фото - KCNA

Ніколи ще північнокорейська армія не мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили їй мати в Україні.

– сказав генерал Чарльз Флінн, командувач Тихоокеанської армії США.

Як повідомляє «Kreschatic», це дає Північній Кореї можливість отримати важливі дані щодо технічних питань, процедур і самих боєприпасів. США будуть уважно спостерігати за тим, як це буде розвиватися, сказав Флінн у суботу під час візиту до армійського гарнізону Хамфріс, приблизно за 80 кілометрів на південь від Сеула.

Флінн сказав, що велике занепокоєння викликає те, що Північна Корея зможе дізнатися більше про свою зброю, чого вона б не могла зробити за відсутності війни в Україні, пише Bloomberg.

США незабаром розгорнуть ракетні системи середньої дальності в Індо-Тихоокеанському регіоні, сказав Флінн. Такий крок може викликати гнів Китаю, який у 2019 році попередив, що союзники США в регіоні ризикують зіткнутися з контрзаходами, якщо погодяться на розміщення американських ракет середньої дальності.

США, Південна Корея та інші звинуватили Північну Корею в тому, що вона відправляє до Росії новітні балістичні ракети, здатні нести ядерну зброю, які легко приховати, швидко розгорнути та важко збити. Зображення, надані США, вказують на те, що це Hwasong-11, широкий клас балістичних ракет малої дальності, які можуть надійно вражати цілі з високим ступенем точності, за словами експертів зі зброї.

північна корея
Генерал Чарльз Флінн. Фото – Bloomberg

Вони мають радіус дії від 380 до 800 кілометрів і збільшують коло озброєнь, які може використовувати Путін в Україні. Прокуратура в Харкові заявила в березні, що російські війська вистрілили північнокорейськими ракетами по Україні близько 50 разів з початку вторгнення, надавши документацію, яка вказувала на ракету сімейства Hwasong-11.

За словами експертів зі зброї, північнокорейські ракети, надіслані до цього часу, подібні за розміром і динамікою польоту до російської серії “Іскандер”. Минулорічний звіт Центру стратегічних і міжнародних досліджень показав, що американська система протиповітряної оборони Patriot наразі була значною мірою ефективною у протидії російським ракетам.

Також США, Південна Корея, Японія та Європа звинуватили Північну Корею у надсиланні величезної кількості боєприпасів до Росії, які сумісні з системами радянських часів, які використовуються в Україні. Москва та Пхеньян заперечують звинувачення, незважаючи на безліч супутникових фотографій, опублікованих дослідницькими групами та урядом США, які показують потік зброї з Північної Кореї до Росії, а потім до складів боєприпасів поблизу кордону з Україною.

В обмін на зброю, яка, ймовірно, оцінюється в кілька мільярдів доларів, Росія надає Північній Кореї продовольство, сировину та частини для виробництва зброї, заявили офіційні особи Південної Кореї. Це допомогло лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину підвищити продовольчу безпеку та продовжити розвиток своїх систем озброєння.

Флінн назвав триваючі випробування балістичних ракет Північною Кореєю тривожними та дестабілізуючими. Минулого тижня Кім Чен Ин спостерігав за випробуванням нової балістичної ракети, призначеної для розгортання гіперзвукового плануючого апарату, який може доставити ядерний корисний вантаж на американські бази в Японії та Гуамі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Північна Корея припинила поставки зброї до Росії

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *