Північна Корея припинила поставки зброї до Росії – ЗМІ

Поставки північнокорейських артилерійських снарядів до Росії, які давали Кремлю перевагу на полях битв в Україні, швидше за все припинилися, вважають південнокорейські аналітики
Супутникові фотографії, здається, підтверджують, що зброї більше не залишилося після того, як Кім Чен Ин надіслав три мільйони снарядів Володимиру Путіну. Фото - KCNA

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, супутникові фотографії показують, що чотири російські контейнеровози, які використовувалися для поставок зброї, не заходили до портів Північної Кореї з 12 лютого.

«Незрозуміло, чи це пов’язано з виробничими проблемами на збройових заводах Північної Кореї чи з іншою проблемою», — пише NK Pro, який досліджує Північну Корею та вивчив супутникові фотографії. «Схоже, Північна Корея не доставляла контейнери на експортний причал протягом цього часу».

NK Pro повідомляла раніше, що чотири російські контейнеровози – «Леді Р», «Ангара», «Майя-1» і «Марія» – здійснили 32 рейси до Північної Кореї з серпня, коли північнокорейський диктатор Кім Чен Ин погодився озброїти Володимира Путіна в обмін на космічні технології.

Вважається, що Північна Корея надіслала до Росії до трьох мільйонів снарядів, що допомогло дати їй велику перевагу над українськими силами, які скаржилися на брак поставок від своїх західних союзників.

Кім Чен Ин
Фото – KCNA

Більшість снарядів Північної Кореї було відправлено до Росії кораблями, хоча NK Pro заявила, що тепер вони, можливо, перейшли на її залізничну систему.

«Також не можна виключити, що зброя передається в Росію повітряним або залізничним транспортом», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, навіщо Путін вперше за 20 років їде до Північної Кореї

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *