Військові США побудували гігантський плавучий пірс для доставки гуманітарної допомоги в Сектор Газа

Військові США завершили встановлення плавучого пірсу для Сектора Газа
США в рекордно стислі строки побудували причал для надходження допомоги в Газу. Фото - Центральне командування армії США

Це означає, що офіційні особи тепер готові почати переправляти вкрай необхідну гуманітарну допомогу в анклав, який був обложений протягом семи місяців інтенсивних боїв у війні Ізраїлю та ХАМАС.

Як повідомляє «Kreschatic», будівництво було завершено протягом ночі, і спрощує складний процес доставки більш ніж через два місяці після того, як Джо Байден наказав це зробити, щоб допомогти палестинцям, яким загрожує голод.

Останнім часом продовольство та інші вантажі не потрапляли до Гази, оскільки Ізраїль нещодавно захопив ключовий прикордонний пункт Рафах під час наступу на це південне місто на єгипетському кордоні, пише Guardian.

Війська США, які сприяють доставці допомоги через пристань, не ступатимуть у Газу, наполягають американські чиновники, хоча вони визнають небезпеку знаходження поблизу зони бойових дій.

Через проблеми з матеріально-технічним забезпеченням, погодою та безпекою доставка допомоги морським шляхом і плавучим пірсом покликана збільшити кількість допомоги, що надходить до Сектора Газа, повідомляє AP.

штучний причал
Військовослужбовці ВМС США будують пірс для надання допомоги сектору Газа в Середземному морі. Фото: ВМС США

Важливо, однак, що це не вважається заміною набагато дешевшим наземним доставкам, які, як кажуть гуманітарні організації, є набагато більш стійкими.

Човни з допомогою будуть розміщені в порту, побудованому ізраїльтянами на південний захід від міста Газа, а потім розподілятимуться групами.

Ізраїльські сили відповідатимуть за безпеку на березі, але поблизу цього району в східній частині Середземного моря знаходяться два військових кораблі ВМС США: USS Arleigh Burke і USS Paul Ignatius. Обидва кораблі є есмінцями, оснащеними широким спектром зброї та можливостей для захисту американських військ біля берега та союзників США на березі.

Минулого тижня перше вантажне судно, навантажене 475 піддонами з продовольством, покинуло Кіпр, щоб зустрітися з військовим кораблем США біля узбережжя Гази. У Пентагоні заявили, що переміщення допомоги між кораблями було зроблено для того, щоб вона могла швидко потрапити до Гази після встановлення пірсу та дамби.

Встановлення пірсу за кілька миль від узбережжя та дамби, яка зараз прикріплена до пляжу, було відкладено майже на два тижні через погану погоду та високі хвилі. Морські умови зробили надто небезпечним для американських та ізраїльських військ закріплення дамби до берега та виконання інших остаточних монтажних робіт, повідомили представники США.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що США розблокували військову допомогу Ізраїлю на 1 мільярд доларів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *