Рада ЄС заблокувала діяльність головних російських пропагандистських ЗМІ на території європейських країн

Рада Євросоюзу зупинила мовлення чотирьох російських ЗМІ, які розповсюджують і підтримують пропаганду влади Росії, на території європейських країн
Рада ЄС заборонила мовлення «РИА Новости», «Известия», «Российская газета» та «Голос Европы» на території європейських країн. Фото - detector.media

Як повідомляє «Kreschatic», про це йдеться у рішенні Ради. Під заборону потрапили «РИА Новости», «Известия», «Российская газета» та «Голос Европы». Рада ЄС зазначає, що ці ЗМІ «перебувають під постійним прямим чи непрямим контролем керівництва Російської Федерації» і відіграли «важливу роль у підтримці агресивної війни Росії проти України»

Пропагандистська діяльність чотирьох російських ЗМІ була неодноразово спрямована «проти української держави та її влади, українських громадян, європейських політичних партій, особливо у період виборів, а також проти громадянського суспільства, осіб, які шукають притулку, російських етнічних меншин, ґендерних меншин та функціонування демократичних інституцій у ЄС та його країнах», йдеться у рішенні.

Вжиті Радою ЄС заходи стосуються лише мовлення. Інша діяльність цих ЗМІ та їх співробітників — наприклад, дослідження чи інтерв’ю — не забороняється, випливає із рішення.

російська пропаганда
Фото – slovoidilo.ua

Представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що реакція на рішення Ради ЄС «опрацьовується». 15 травня вона обіцяла, що Росія відповість на таку заборону «блискавично і вкрай болісно», а західним кореспондентам «доведеться відчути заходи у відповідь».

Незабаром після початку повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року влада Євросоюзу заборонила мовлення телеканалу Russia Today (RT) та агентства Sputnik на території європейських країн через те, що вони ведуть «пропагандистську кампанію, яка виправдовує агресію проти України та спрямовану проти громадянського суспільства Євросоюзу». RT France намагався оскаржити це рішення, проте Європейський суд залишив заборону чинною.

Також раніше ми писали про те, що Пєсков заявив, що ніякої російської пропаганди не існує, і звинуватив Захід в тиску на «неугодні ЗМІ»

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *