Керувати Іраном буде віце-президент, який причетний до постачання ракет та дронів російській армії

Виконуватиме обов'язки президента Ірану віце-президент Мохаммад Мохбер. Такий порядок передбачено Конституцією країни
Виконувати обов'язки президента Ірану після загибелі Ібрагіма Раїсі до виборів віце-президент Мохаммад Мохбер. Фото - Reuters

Схвалити кандидатуру виконувача обов’язків президента, яким повинен стати Мохаммад Мохбер, має Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї. Як повідомляє «Kreschatic», Хаменеї заявив після аварії вертольота, на борту якого перебував президент Ібрагім Раїсі, що з управлінням державою «збоїв не буде».

Іранське законодавство передбачає, що не пізніше ніж через 50 днів після смерті президента в країні мають бути оголошені нові вибори. Як пише Reuters, голосування, найімовірніше, пройде на початку липня.

Мохаммад Мохбер у складі іранської делегації приїжджав до Москви в жовтні 2023 року і вів переговори про постачання ракет та дронів для армії РФ.

Мохаммад Мохбер
Президент Ірану Ебрагім Раїсі під час телеінтерв’ю в Тегерані. Фото – WANA

Вертоліт, на борту якого перебували президент Ірану Ібрагім Раїсі, який обійняв цю посаду у 2021 році, а також глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіян впав увечері 19 травня, коли іранська делегація поверталася після переговорів з Азербайджану. Вертоліт, що впав, виявили вранці 20 травня, ніхто з тих, хто перебував на борту під час краху, не вижив.

Також раніше ми писали про те, що Іран погрожує Ізраїлю ядерною зброєю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *