Російський суд оштрафував чоловіка за «дискредитацію» армії через жовто-блакитний колір волосся

Тверський районний суд Москви оштрафував на 50 тисяч рублів місцевого жителя Станіслава Нетесова за адміністративним протоколом про «дискредитацію» армії
Протокол склали, коли москвич прийшов у поліцію заявити про пограбування. Фото ілюстративне

Як пише «Медіазона», Нетесова визнали винним у «дискредитації» армії ще 3 травня, що випливає з картки справи, яку російський суд виклав на своєму сайті, і на яку звернули увагу журналісти. При цьому сума штрафу в ухвалі не вказана.

Як повідомляє «Kreschatic», наприкінці квітня Нетесов розповів правозахисникам, що поліція склала на нього протокол через те, що його волосся було пофарбоване у жовтий, блакитний та зелений кольори. 28 квітня москвич прийшов в управління МВС Тверського району, щоб подати заяву про побиття і крадіжку після того, як на нього напали на зупинці в центрі Москві. За словами Нетесова, поліцейські звернули увагу на його волосся і склали протокол, вважаючи, що зачіска москвича символізує Україну та «дискредитує» російську армію.

Співробітники поліції, згідно з ухвалою суду, заявили, що «Нетесов, перебуваючи в громадському місці, демонстрував засіб наочної агітації у вигляді пофарбованого волосся кольоровими смугами жовтого та блакитного кольору». Вони вирішили, що «ця агітація явно висловлює негативне ставлення» до російської армії.

російський суд
Станіслав Нетесов. Фото – Медіазона

У суді Нетєсов пояснив, що «не підтримує ні український режим, ні СВО», а своєю зачіскою «нічого не хотів висловити» і з 2017 року постійно фарбує волосся у яскраві кольори. Російський суд вирішив, що пояснення москвича «неспроможні».

Станіслав Нетесов також розповідав правозахисникам, що під час візиту до поліції у нього зняли відбитки пальців та вручили йому повістку у військкомат, заявивши, що змусять його «цілувати рідну землю в окопах». Пізніше, за словами москвича, під час допиту в рамках кримінальної справи про пограбування, поліцейський запитав Нетесова, чи має «видимі причини», щоб анулювати повістку у військкомат. Нетесов у відповідь повідомив йому, що він трансгендерний чоловік. Після цього москвича з відстані кількох метрів оглянула співробітниця поліції, і повістку до військкомату анулювали.

Також раніше ми писали про те, що в РФ вже засудили десятки людей за зв`язки з легіоном «Свобода Росії» та Російським добровольчим корпусом

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *