Через природну катастрофу в Папуа-Новій Гвінеї могло загинути більше двох тисяч людей (ВІДЕО)

Влада Папуа-Нової Гвінеї вважає, що зсув, що стався 24 травня, "поховав живцем понад дві тисячі людей" і "викликав великі руйнування" в селі Ямбалі провінції Енга
Влада Папуа-Нової Гвінеї заявила, що через зсув могло загинути більше двох тисяч людей. Фото - apnews.com

Про це 27 травня повідомляють Associated Press та Reuters, посилаючись на лист Національного центру з реагування на надзвичайні ситуації, направлений до Організації Об’єднаних Націй. Як повідомляє «Kreschatic», це майже втричі більше, ніж оцінка ООН від 26 травня, згідно з якою через зсув загинули 670 людей. Оцінка організації заснована на даних влади села Ямбалі та провінції Енга: за їхньою інформацією, під зсувом опинилися понад 150 будинків (раніше повідомлялося про 60 будинків).

зсув
Фото – apnews.com

Як зазначають інформаційні агентства, складно оцінити чисельність населення в потерпілому районі, оскільки останній достовірний перепис населення в Папуа-Новій Гвінеї провели в 2000 році, і багато людей живуть в ізольованих гірських селах.

Глава місії ООН у справах мігрантів у Папуа-Новій Гвінеї Серхан Актопрак заявив, що організація «не може заперечувати припущення уряду, але й не може їх коментувати».

зсув
Фото – Reuters

Офіс прем’єр-міністра Папуа-Нової Гвінеї Джеймса Марапе не відповів на запит журналістів, які просили пояснити, на чому ґрунтується урядова оцінка числа загиблих.

ВІДЕО – guardian news

Зсув у Папуа-Новій Гвінеї стався в ніч проти 24 травня в провінції Енга, за 600 кілометрів від столиці країни Порт-Морсбі. Від зсуву постраждали кілька сіл. Також під завалом опинилося шосе, що ускладнює доставку допомоги до потерпілого району. Рятувальники розповіли місцевим ЗМІ, що чули крики, що долинали з-під землі. Через 72 години після зсуву місцеві жителі продовжують розбирати завали за допомогою лопат і палиць. Перша важка техніка, необхідна для розбору завалів, прибула лише 26 травня. З-під завалів витягли шість тіл.

Також раніше ми писали про потужний землетрус в Китаї: місцева влада назвала кількість загиблих та постраждалих

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *