На літаку Qatar Airways в повітрі через сильну турбулентність постраждало 12 людей

Літак авіакомпанії Qatar Airways потрапив у сильну турбулентність над Туреччиною, в результаті чого постраждали 12 людей на борту, перш ніж приземлитися в Дубліні в неділю, як було заплановано
Літак приземлився в Дубліні, постраждалим надається лікування. Фото - qatarairways.com

Як повідомляє «Kreschatic», за словами пасажирів рейсу, принаймні один член екіпажу підскочив в повітря, оскільки літак раптово втратив висоту, пише RTE News. Один чоловік пригадав, як літак падав кілька секунд, розкидаючи їжу по салону, тоді як інші описували відчуття паніки та страху в літаку.

Інцидент стався менше ніж через тиждень після того, як авіакомпанія Singapore Airlines, що прямувала з Лондона в Сінгапур, була змушена здійснити аварійну посадку в Бангкоку через турбулентність. Один чоловік загинув і десятки інших отримали поранення під час того рейсу.

Singapore Airlines
Розгорнуті кисневі маски на борту рейсу SQ321 Singapore Airlines 21 травня. Фото – Bloomberg

Рейс QR017 Qatar Airways із Дохи зустріли екстрені пожежно-рятувальні служби після прибуття незадовго до 13:00 за місцевим часом, йдеться в заяві Дублінського аеропорту. Шість пасажирів і шість членів екіпажу отримали поранення.

Один пасажир розповів RTE News, що сигнал про необхідність пристебнути ремені безпеки не горів, коли Boeing 787 потрапив у турбулентність. За словами однієї пасажирки, у деяких членів екіпажу залишилися подряпані обличчя, а в однієї людини була перев’язана рука.

Хоча смерть і серйозні травми внаслідок турбулентності трапляються рідко, дослідження показують, що глобальне потепління зробить такі події більш поширеними. Відповідно до дослідження, проведеного метеорологами з Університету Редінга, зміна клімату призводить до посилення турбулентності, тому що зміни швидкості вітру на різних висотах стають більш екстремальними.

У заяві авіакомпанії Qatar Airways йдеться, що постраждалим під час рейсу надається медична допомога, і інцидент є предметом внутрішнього розслідування. «Безпека наших пасажирів і екіпажу є нашим головним пріоритетом», — заявили в авіакомпанії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що компанія Boeing оголосила про масштабні перестановки у керівництві через проблеми з безпекою лайнерів

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *