Компанія Boeing оголосила про масштабні перестановки у керівництві через проблеми з безпекою лайнерів

Керівництво Boeing піде у відставку через проблеми з безпекою лайнерів. Три місяці тому у нового літака 737 MAX-9 у польоті відірвалася дверна заглушка
Boeing оголосила про масштабні перестановки у керівництві на тлі проблем з безпекою літаків. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, гендиректор Boeing Дейв Калхун піде зі своєї посади наприкінці 2024 року. Голова ради директорів Ларрі Келлнер у травні не виставлятиме свою кандидатуру на переобрання на черговій раді директорів. Ден Стіл – гендиректор підрозділу, що випускає цивільні авіалайнери, – покине компанію негайно.

Ім’я нового гендиректора Boeing поки що не названо. На тлі повідомлень про зміну керівництва акції компанії зросли на 3%.

Останніми роками авіакомпанії висловлювали претензії щодо якості контролю безпеки у нових лайнерах Boeing 737 Max-9. На початку січня у літака авіакомпанії Alaska Air під час польоту зірвало заглушку аварійного виходу. Літак повернувся до аеропорту вильоту, ніхто не постраждав. Польоти 737 Max-9 були припинені.

Крім претензій до якості контролю безпеки, контрагенти Boeing були незадоволені регулярними зривами термінів постачання замовлених лайнерів.

Дейв Калхун став гендиректором Boeing у 2020 році. Його попередника було звільнено після двох авіакатастроф лайнерів 737 Max-8, в яких загинули 346 людей. Причиною обох катастроф стали недоліки в конструкції літаків.

Також раніше ми писали про те, що найбільший авіаперевізник Росії звільняє співробітників і скорочує кількість рейсів через проблеми з літаками

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *