Сі Цзіньпін закликав провести мирну конференцію щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС

Китайський лідер у четвер закликав провести мирну конференцію щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС, звернувшись до арабських лідерів на форумі, спрямованому на зміцнення зв'язків з регіоном
Лідер Китаю Сі Цзіньпін цього тижня приймає президента Єгипту Абдель Фаттаха аль-Сісі, президента Еміратів шейха Мохамеда бін Заїда Аль-Нахайяна та кількох інших арабських лідерів. Фото - Reuters

Про це повідомляє Agence France-Presse (AFP). Цього тижня Сі Цзіньпін приймає президента Єгипту Абделя Фаттаха ас-Сісі, президента Еміратів шейха Мохамеда бін Заїда Аль-Нахайяна та кількох інших арабських лідерів.

Будучи виробником нафти, Китай також довгий час імпортував сиру нафту з Близького Сходу, де він намагався розширити свій вплив в останні роки.

Як повідомляє «Kreschatic», Китай позиціонує себе як більш нейтрального учасника ізраїльсько-палестинського конфлікту, ніж США, виступаючи за рішення про створення двох держав, а також зберігаючи хороші зв’язки з Ізраїлем.

Звертаючись до делегатів, Сі в четвер висловив підтримку «широкої» мирної конференції для вирішення конфлікту Ізраїлю та ХАМАС, пише Guardian.

Близький Схід – це земля, наділена широкими перспективами розвитку, але на ній все ще вирує війна. Війна не повинна тривати нескінченно. Правосуддя не повинно бути відсутнім вічно.

– сказав Сі Цзіньпін.

війна в Газі
Ізраїль вважає, що війна в Газі триватиме ще щонайменше сім місяців. Фото – Telegraph

Аналітики кажуть, що Китай прагне використати війну в Газі для зміцнення свого становища в регіоні, намагаючись покласти край цьому конфлікту, продемонструвавши бездіяльність США.

Пекін бачить конфлікт, що триває, як прекрасну можливість критикувати подвійні стандарти Заходу на міжнародній арені та закликати до альтернативного глобального порядку.

– сказала AFP Каміль Лонс, політичний співробітник Європейської ради з міжнародних відносин.

Говорячи про війну в Газі, це стосується ширшої аудиторії та обрамляє конфлікт навколо протистояння між Заходом і глобальним Півднем.

– додала вона.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в адміністрації Байдена заговорили про «червоні лінії» США для Ізраїлю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *