В адміністрації Байдена заговорили про «червоні лінії» США для Ізраїлю

В адміністрації Джо Байдена заявили, що нещодавні операції та атаки Ізраїлю в місті Рафах на півдні Гази не є великою наземною операцією, яка перетинає будь-які червоні лінії США
Джон Кірбі каже, що останні дії Ізраїлю в Рафаху не перетинають червоних ліній США. Фото - tagesschau.de

Як повідомляє «Kreschatic», виступаючи після того, як ізраїльські танки були помічені біля мечеті Аль-Авда, визначної пам’ятки в центрі Рафаху, речник Ради національної безпеки Джон Кірбі сказав журналістам, що США не «закривають очі» на тяжке становище палестинських мирних жителів, і що вони також уважно стежать за розслідуванням недільного смертоносного удару по наметовому містечку, який ізраїльська влада назвала «трагічною помилкою».

«Ізраїльтяни сказали, що це трагічна помилка», — сказав Кірбі, маючи на увазі авіаудар і пожежу в районі, переповненому наметами для біженців, унаслідок якого, за словами органів охорони здоров’я Гази, у неділю загинули щонайменше 45 людей.

червоні лінії
Люди намагаються загасити пожежу, спричинену ізраїльським авіаударом по території, призначеній для переміщених осіб у Рафаху. Фото – Reuters

Відповідаючи на запитання, чи Білий дім побачив щось нове із неділі – до поточних наземних операцій цього тижня – що спонукало б США припинити надання додаткової військової допомоги, Кірбі сказав: «Я вважаю, що це те, про що я тут говорив».

«Ми також сказали, що не хочемо бачити велику наземну операцію в Рафаху, яка справді ускладнить ізраїльтянам переслідування ХАМАС, не завдавши великої шкоди та потенційно великої кількості смертей. Ми цього ще не бачили», – сказав він, зазначивши, що операції Ізраїлю у вівторок були здебільшого в коридорі на околиці Рафаха.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Євросоюзі вперше «серйозно обговорили» санкції проти Ізраїлю

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *