За час виборчої кампанії в Мексиці було вбито 30 кандидатів на посади президента та мерів

Кандидат у мери міста Коюка-де-Бенітес у мексиканському штаті Герреро Хосе Альфредо Кабрера Баррентос був убитий під час останнього передвиборного мітингу
Кандидата у мери мексиканського міста застрелили в останній день виборчої кампанії. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «Kreschatic», Кабрера Баррентос привітав своїх прихильників, які зібралися на баскетбольному майданчику, коли йому вистрілили у спину, пише El Universal. Загалом, судячи з кадрів з місця замаху, пролунало щонайменше 15 пострілів. Нападника було вбито на місці.

Усього за час виборчої кампанії тільки в штаті Герреро, повідомляє El Universal, було вбито п’ятьох кандидатів на посаду мерів міст і одного кандидата в депутати федерального парламенту. Баррентос – вже 30-й убитий політик за час цієї кампанії у Мексиці. Ще сотні вибули з перегонів, із них понад 400 звернулися до федерального уряду з проханням надати їм гарантії безпеки, пише The Washington Post.

Загиблий кандидат у мери Кабрера Баррентос балотувався від правоцентристського альянсу «Сила та серце за Мексику».

вибори в Мексиці
Кандидата вбили під час закриття кампанії. Фото – скріншот відео

Після вбивства його політичні соратники звинуватили лівоцентристський Рух національного відродження, що знаходиться при владі, в нездатності впоратися з насильством у країні.

Вибори в Мексиці відбудуться 2 червня. Жителям країни належить обрати президента, депутатів верхньої та нижньої палат парламенту, а також губернаторів восьми штатів, мера столиці країни та голів ще низки населених пунктів.

Також раніше ми писали про те, що Дональд Трамп просить гроші на вибори у Ілона Маска

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *